SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA - TRGOVINA MESTNA ŠIVALNICA

Ob nakupu blaga se strinjate s splošnimi pogoji Mestne šivalnice, ki si jih lahko prberete spodaj. Hvala, ker ste jih prebrali.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SPLETNE TRGOVINE MESTNA ŠIVALNICA

 

www.mestna-sivalnica.si/shop in www.mestna-sivalnica.com/shop

 

Spletno stran, spletno trgovino in vsebino je pripravilo podjetje Mestna šivalnica, Maja Osrajnik s.p., Ul. Angelce Hlebce 5b, 4000 Kranj, nosilec projekta Mestna šivalnica PE Kranj, C. talcev 53b, 4000 Kranj (v nadaljevanju Mestna šivalnica), ki jo upravlja in vzdržuje. Z uporabo spletne strani Mestna šivalnica, sprejema obiskovalec te splošne pogoje, pogoje prijave in odjave na seminar in prejemanja e-novic in potrjuje, da je z njimi seznanjen ter se z njimi strinja.

 

Mestna šivalnica, se bo z vzdrževanjem in oblikovanjem teh spletnih strani  trudila zagotavljati točnost, pravilnost in ažurnost objavljenih vsebin, vendar ne zagotavlja in ne prevzema odgovornosti za njihovo točnost in celovitost kot tudi ne za škodo povzročeno z uporabo teh spletnih strani oziroma njenih vsebin.

 

Vsi uporabniki objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Mestna šivalnica, si pridružuje pravico  spreminjanja, dodajanja ali odstranitve spletnih strani in vsebine (v celoti ali delno) ter brez predhodnega opozorila.

 

1. Splošno

 

Trgovina http://www.mestna-sivalnica.si/shop je spletna trgovina, ki prodaja metrsko blago, šiviljske potrebščine in izdelke, sešite v Mestni šivalnici. Splošni pogoji spletne trgovine Mestna šivalnica so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). S spletno trgovino www.mestna-sivalnica.si/shop (v nadaljevanju tudi » trgovina Mestna šivalnica«) upravlja podjetje Mestna šivalnica, Maja Osrajnik s.p., matična številka 8240612000. Družba ni zavezana za plačilo DDV, številka DDV: 19610939. Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine www.mestna-sivalnica.si/shop, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino www.mestna-sivalnica.si/shop in kupcem. Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

2. Dostopnost informacij

 

Prodajalec se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo:

 

- podatki o identiteti prodajalca (ime in sedež podjetja ter matična in davčna številka)

- kontakti podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s prodajalcem (e naslov, telefon)

- lastnosti artiklov (barva, širina, cena, merska enota, sestava, vzdrževanje)

- način in rok dostave artiklov

- informacije o načinu plačila

- informacije o odstopu od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),

- pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Trgovina Mestna šivalnica se ne zavezuje za popolnost in pravilnost podatkov na spletni strani www.mestna-sivalnica.si/shop, niti se ne zavezuje za popolnost in pravilnost tekstovnega, slikovnega ali zvočnega materiala.

 

Zaradi različnih grafičnih nastavitev monitorjev so možna odstopanja barv.

Navedene barve pri filtru "Izberite barvo" so vnesene po pantoni HEX in ne pomenijo iste barve ampak so uporabniku na voljo kot izhodišče pri iskanju.

 

3. Vrste uporabnikov

 

Za nakup v spletni trgovini www.mestna-sivalnica.si/shop ni potrebna registracija kupca. Popust oz. promocijska koda se obračuna pri zadnjem koraku oddaje naročila. 

 

4. Cene

 

Cene izdelkov so v evrih (EUR) in vsebujejo DDV ter veljajo samo za slovenski trg. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila (6.).

 

Popusti, promocijske kode in boni se ne seštevajo. Vplačana sredstva po darilnih bonih, bonusih in predračunih se ne obrestujejo. Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme e-sporočilo o potrditvi naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot kupca.

 

Pridružujemo si pravico do napake pri objavi cene. V primeru napačne objave cene, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo www.mestna-sivalnica.si/shop kupcu omogočila odstop od nakupa.

 

 

5. Naročilo

 

Trgovina www.mestna-sivalnica.si/shop se ne obvezuje, da so vsi artikli, prikazani na spletni strani na zalogi. V spletni trgovini Mestne šivalnice se artikli prodajajo po količini  na kos, opredeljeno sledeče:

 

Metrsko blago:

- količina 1 pomeni, da naročate 0,1 m blaga oz. 10 centimetrov,

- količina 2 pomeni, da naročate 0,2 m blaga oz. 20 cm itd.

 

Šiviljske potrebščine, kroji, oblačila in modni dodatki:

- količina 1 pomeni, da naročate 1 kos artikla.

 

Najmanjša količina nakupa za metrsko blago na spletu je 0.10 m - enota naročila 1.

 

Kupoprodajna pogodba med trgovino www.mestna-sivalnica.si/shop in kupcem je sklenjena v trenutku, ko trgovina www.mestna-sivalnica.si/shop kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev naročila).

 

Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za trgovino www.mestna-sivalnica.si/shop kot za kupca. Predlagamo vam, da si potrditve o naročilu shranite.

 

Naročilo blaga je možno tudi preko e-pošte mailto:info@mestna-sivalnica.si ali telefonske številke 070 505 560 med 9. in 15. uro razen sobote in nedelje.

 

Vsi podatki o naročilu so shranjeni pri podjetju Mestna šivalnica, Maja Osrajnik s.p.

Ul. Angelce Hlebce 5b, Kranj. Če naročenega blaga, prodajalec ne more odpremiti v obljubljenem roku, o tem obvesti kupca po e-pošti. Kupec lahko odstopi od pogodbe ali pa si izbere drug izdelek.

 

6. Načini plačila

 

Trgovina www.mestna-sivalnica.si/shop omogoča naslednje načine plačila za nakupe znotraj Slovenije

 

- s spletno aplikacijo PayPal

- z nakazilom na transakcijski račun podjetja Mestna šivalnica, Maja Osrajnik s.p.

IBAN SI56 3000 0002 4984 229 (odprt 19.7.2018 pri Sberbank d.d.)

- s plačilno kartico ob osebnem prevzemu pri nas

(opomba: ne poslujemo z gotovinskim plačilom)

 

Nakupi so možni samo znotraj Slovenije, s tujino ne poslujemo.

Plačilo s kreditnimi karticami trenutno ni omogočeno.  

 

 

7. Nakupna pogodba - račun

 

Nakupna pogodba - račun je sklenjena v slovenskem jeziku. Ob prevzemu blaga prejme kupec natisnjen račun za nakupljene izdelke. Kopija računa bo shranjena pri podjetju Mestna šivalnica, Maja Osrajnik s.p., matična številka 8240612000. Družba ni zavezana za plačilo DDV, številka DDV: 19610939.

 

Kupec prejme račun za naročene artikle skupaj z naročenimi artikli v paketu.

 

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

8. Pravica do odstopa pogodbe - preklic naročila

 

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima potrošnik pravico, da v 14-ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

 

V primeru vračila vas prosimo, da nas o tem predhodno pisno obvestite. 

 

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@mestna-sivalnica.si 

Zahtevek je na voljo v PDF obliki na povezavi: http://www.mestna-sivalnica.com/zahtevek-vracilo

 

Svoj zahtevek za vrnitev izdelka pošljite na naslov: Maja Osrajnik, Ul. Angelce Hlebce 5B, 4000 Kranj. Kupnino vam bomo povrnili najkasneje v 30-dneh na vaš bančni račun, ki ga zato v svojem zahtevku tudi navedete ali na vaš Paypal račun, v kolikor ste plačali s Paypal. Kupnina ne vključuje poštnin stroškov.

 

Za natančenjše informacije o postopku vračila izdelkov pokličite na telefonsko številko 070 505 560.

 

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

 

Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje artikla, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo artiklov, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

 

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe)

 

Ne sprejemamo paketov z odkupnino!

 

Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

 

Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun ali Paypal račun.

 

Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

 

9. Reklamacija

 

Reklamacije upoštevamo za nerazrezano blago s predloženim računom. Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne artikle, napačne barve, količine ali pa artikel kakor koli odstopa od kupčevega naročila.

 

Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali vračilo kupnine.

 

Če se artikel po pranju prekomerno skrči, pušča barvo, se obarva ali kako drugače deformira, ga sprejmemo in napišemo reklamacijski zapisnik in ga pošljemo na analizo.

Če strokovne osebe ugotovijo napako zaradi nepravilnega vzdrževanja (npr. pranje pri previsoki temperaturi), plača stroške analize kupec sam po veljavnem ceniku, če pa je napaka v blagu upravičena, plača stroške analize prodajalec.

Prodajalec odgovarja za skrite napake artikla, ne odgovarja pa za nastalo škodo, zaradi nepravilnega vzdrževanja.

Kupec lahko blago v reklamacijo vrne osebno ali pa ga na stroške prodajalca in po predhodnem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti.

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

V primeru upravičene reklamacije ima kupec možnost, da izdelek zamenja za enakega ali podobnega, da ga zamenja za karkoli drugega ali da mu izplačamo kupnino in mu jo nakažemo na njegov transakcijski račun.

V primeru neupravičene reklamacije kupcu vrnemo izdelek in zaračunamo stroške vračila. Neprevzeti artikli in neupravičene reklamacije ne ustavijo obveznosti kupca do plačila terjatev. Artikle lahko kupec prevzame v Mestni šivalnici, Jelenčeva ul. 1, Kranj.

V primeru, da je prišlo do poškodbe paketa med samo dostavo, je potrebno izvršiti reklamacijo pri Pošti Slovenije in nas o reklamaciji obvestiti na mailto:info@mestna-sivalnica.si.


PDF dokument za reklamacijski zapisnik: http://www.mestna-sivalnica.com/reklamacijski-zapisnik

 

10. Dostava in poštnina

 

Čas dostave od prejetega naročila je 1 - 3 delovnih dni po prejetju naročila oz. po prejetem plačilu. V času določenih akcij se lahko rok dostave podaljša.

 

Za nakupe pod 50 eur pri plačilu z nakazilom na TRR, po povzetju ali spletno aplikacijo PayPal je strošek pošiljanja 3 EUR.

Pri nakupih nad 50 eur je dostava brezplačna.

Dostavlja Pošta Slovenije.

 

Stroški pošiljanja se obračunajo že pri nakupu v spletni trgovini Mestna šivalnica.

 

Dodatnih stroškov pošiljanja poštarju ali drugemu dostavljavcu naročenih artiklov niste dolžni poravnati. Naročnik blago prejme dostavljeno na naslov v skladu s pravili poštnih podjetij.

 

 

11. Preklic naročila

 

Uporabnik spletne trgovine Mestna šivalnica, lahko prekliče naročilo blaga še isti dan oddaje naročila do 14. ure oz. naslednji dan do 14. ure, če je bilo naročilo oddano po 16. uri.

Preklic naročila je možen izključno preko e-pošte mailto:info@mestna-sivalnica.si, kjer morajo biti navedeni podatki: številka naročila, ime in priimek kupca, naslov kupca.

 

12. Varnost

 

Trgovina Mestna šivalnica uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

V te namene uporabljamo 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

 

13. Varovanje osebnih podatkov               

 

Mestna šivalnica, Maja Osrajnik s.p., se zavezuje, da bo varovala zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne strani. Zbrane podatke bo Mestna šivalnica uporabljala izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Mestna šivalnica spoštuje zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletne trgovine, zato bo storila vse potrebno, da jih zašiti pred kakršnimikoli kršitvami ali zlorabami.

Mestna šivalnica je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezana k varovanju osebnih podatkov uporabnikov spletne trgovine Mestna šivalnica. Mestna šivalnica se zavezuje, da ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja posredovala osebnih oz. drugih podatkov tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke udeleženca oz. uporabnika razen, če, bi od njega to zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu ali za potrebe za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi.

Mestna šivalnica bo za izključno interne potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbirala, vodila, obdelovala in shranjevala naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek naziv pravne osebe

  • davčna številka (če je uporabnik pravna oseba)

  • elektronska pošta

  • telefonska številka

  • naslov bivanja

  • država bivanja

  • podatki o nakupu (prijavi), vsebina, vrednost, način plačila

 

Mestna šivalnica se zavezuje, da se bodo ti osebni podatki uporabljali izključno za potrebe nakupa in z dovoljenjem pošiljanja ponudb Mestne šivalnice. Mestna šivalnica, Maja Osrajnik s.p. se zavezuje, da  bo osebne podatke vodila, vzdrževala in jih obdelovala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Uporabnik lahko kadarkoli zahteva po e-pošti na naslov info@mestna-sivalnica.si ali pisno na naslov Mestna šivalnica, Maja Osrajnik s.p. Ul. Angelce Hlebce 5b, 4000 Kranj, pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma prenehanje obdelave osebnih podatkov.

 

14. Spori in pristojno sodišče

 

Udeleženec in podjetje Mestna šivalnica, Maja Osrajnik s.p. se bosta trudila spore reševati sporazumno, v medsebojno obojestransko korist in v skladu z najboljšo prakso poslovanja. Če sporazum ne bo mogoč, je za reševanje sporov pristojno sodišče v Kranju.

 

Pohvale in pritožbe uporabnikov

Zanima nas vaša izkušnja z nami, tako dobra kot slaba. Na koncu šteje samo vaše zadovoljstvo. Veseli bomo, če nam boste vašo izkušnjo pri nakupu sporočili na e-mail info@mestna-sivalnica.si.

 

15. Podatki o podjetju

 

Naziv: Mestna šivalnica, Maja Osrajnik s.p.

Naslov: Ul. Angelce Hlebce 5b, 4000 Kranj.

Matična številka: 8240612000

Davčna številka: 19610939   nismo zavezanci za plačilo DDV)

IBAN: IBAN SI56 3000 0002 4984 229 (odprt 19.7.2018 pri Sberbank d.d.)

 

Spletna stran: www.mestna-sivalnica.si

E-naslov: mailto:info@mestna-sivalnica.si

Telefon: 070 505 560

Naslov prevzemnega mesta Mestna šivalnica: Center IBI, Jelenčeva ul. 1, 4000 Kranj