ŠOLA ŠIVANJA IN KROJENJA

ZA ZAČETNIKE

 

NA HITRO …

Se želite naučiti šivati, pa se vam niti sanja ne kako začeti? Začetki šivanja niso tako enostavni kot izgleda na prvi pogled, zato samouki velikokrat izgubljajo živce in potrpljenje, na koncu pa stroj postavijo v kot. Da se tudi vam ne bi zgodilo isto, se nam pridružite na edinstvenem tečaju šivanja. 
Za vse, ki se šivanja želite lotiti sistematično, od A do Ž. Spoznati materiale, šivalne stroje in uporabo, se naučiti risati in prilagajati kroje in izdelati svoj izdelek od začetka do konca. Od ideje, prek kroja, do šivanja.

KDAJ?

20. februar - 26. marec 2020 - V TEKU

Enkrat tedensko, vsak četrtek od 17. do 21. ure.

&

31. marec - 5. maj 2020- ZADNJE PROSTO MESTO

Enkrat tedensko, vsak torek od 17. do 21. ure.

&

22. april - 3. junij  - VPISUJEMO

Ob sredah, od 17. do 21. ure. * V tednu "prvomajskih praznikov" tečaja ne bo.

CENA

Akcija: 199 EUR, redna cena 240 eur
(možnost plačila v dveh obrokih)

VEČ O TEČAJU

KAJ VSE SE BOŠ NAUČIL/A V ŠOLI ŠIVANJA IN KROJENJA?

Program šole šivanja in krojenja za začetnike, zajema nujne teoretične osnove, predvsem pa temelji na intenzivnem praktičnem delu v majhnih skupinah, ob stalni pomoči strokovno usposobljenega mentorja. Izvedeli boste vse, kar je potrebno vedeti preden se lotimo šivanja in osvojili dovolj praktičnega znanja, da boste svoj hobi z veseljem in brez težav nadgrajevali samostojno doma.

Osvojili boste znanja:

  • O tekstilijah (o “blagu”): kakšne vrste “blaga” oz. tekstilij uporabljamo za šivanje, kako prepoznamo različne tekstilije (pletenine, tkanine, vlaknovine, usnje…), kako šivamo različne tekstilije, kakšne stroje potrebujemo, kakšne igle in sukance potrebujemo, kakšne pripomočke potrebujemo. 

  • O krojih: kako do krojev, kaj je osnovni kroj, kaj je modeliranje, kako kroje prilagodimo po svojih merah, kaj so telesne mere in kako jih pomerimo, kaj je krojno risanje… kako izrišemo krojno risbo za krilo in kako ga zmodeliramo v željeno končno obliko. 

  • O krojenju: kakšen material izberemo za določen izdelek, kako pravilno polagamo kroje na blago, kako pravilno izrišemo in ukrojimo, kaj je optimalna poraba in kako krojimo, da porabimo čim manj materiala. 

  • O šivanju: kakšne gospodinjske šivalne stroje poznamo in kakšne vrste tekstilij z njimi šivamo, kako napeljemo stroj in kako se ga uporablja, kako šivamo natančno ravne šive, okrogline, zadrge ipd., kako in zakaj uporabljamo stroj “overlock”, kako in zakaj stroj “coverlock”… kako se sešije skrito ali navadno zadrgo, všitek, gube, pas v krilo,… kako se naredi gumbica in še še…

PREDVIDENI PROGRAM PO POSAMEZNIH SREČANJIH:

1. srečanje: uvertura v svet teksilij in pripomočkov, učenje šivanja in uporaba šivalnih strojev, prva vajenica in prvi izdelek, "SCRUNCHIE" - elastika za lase! 
2. srečanje: risanje kroja, krojenje in šivanje podložene TOALETNE TORBICE z zadrgo ter  izdelava aplikacije, okrasni šivi, unikatni preslikači... vse kar je potrebno, da bo edinstvena in najlepša.

3. srečanje: krojenje in šivanje podložene NAKUPOVALNE TORBE z notranjim žepkom ali NAHRBTNIKA S TRAKCI.
4. srečanje: uvertura v krojno risanje: krojno risanje nekaj vrst krila, modeliranje in izmere telesa, izris KROJA ZA KRILO po tvojih merah, tvojih željah. (domača naloga: kroj v 1:1 po svojih merah)
5. srečanje: priprava kroja – modeliranje, označevanje kroja; KROJENJE IN ŠIVANJE TVOJEGA EDINSTVENEGA KRILCA.
6. srečanje: šivanje krila po vaših merah in vašem izboru 

KAKŠNA JE CENA TEČAJA IN KAJ VSE VKLJUČUJE?

Cena Šole šivanja in krojenja, ki traja 32+ šolskih ur, znaša v akcijski ponudbi (do preklica) 199 eur, redna cena tečaja pa je 240 eur. 

Pohitite s prijavo in si zagotovite znižano ceno 199 eur, ki vključuje:

  • mapo Mestne šivalnice, v katero si boste shranili zapiske, učne liste in kroje;

  • učne liste (proporc telesa, kako pomerimo človeka, označbe pri krojnem risanju, vrste šivov v konfekciji, vse o tekstilijah in kako jih šivamo);

  • uporabo vseh šivalnih strojev Mestne šivalnice: Elna 570, 680, 664, 664pro, easy cover

  • uporabo priročne škatle s priborom za šivanje (škarje, kreda, ravnilo, meter, igle, šivanke,…) ;

  • vsako srečanje so na voljo prigrizki, napitki (piškoti, čaj, voda, kava);

  • stalno strokovno mentorstvo izkušene oblikovalke in konfekcionarke Maje Osrajnik.

 

KAKO SE PRIJAVIM IN KAKO PLAČAM?

Prijaviš se preko elektronske pošte na e-naslovu info@mestna-sivalnica.si, tako da nam pošlješ svoje podatke in pripišeš izbrani termin. 

Za prijavo potrebujemo tvoje podatke:
– ime in priimek
– Naslov in kraj bivanja
– Letnico rojstva
– Termin, v katerem želiš obiskovati tečaj
– Telefonsko številko

PLAČILO IN REZERVACIJA

V kratkem ti bomo rezervacijo potrdili in ti poslali račun za tečaj šivanja, katerega plačilo šteje kot rezervacija mesta in vstopnica na tečaj. Plačaš z nakazilom na TRR, ko prejmeš pred/račun na e-naslov s katerim se prijavlješ in na katerem se nahajajo vsi potrebni podatki za plačilo.  

Po predhodnem dogovoru je možno plačilo v dveh obrokih – prvi obrok pred pričetkom tečaja (rezervacija), drugi pred zaključkom tečaja.

ŠE NEKAJ DODATNIH INFORMACIJ …

 

ALI TEČAJ LAHKO ODPADE?

Trudimo se, da bi izvedli vse razpisane tečaje šivanja, vendar je za izvedno potrebno minimalno število udeležecev, zato se včasih zgodi, da tečaj zamaknemo ali prestavimo na drug termin. O izvedbi oz. odpovedi tečaja boste obveščeni pravočasno, v skladu s splošnimi pogoji, ki si jih preberete tukaj. V kolikor se zgodi, da bi tečaj prestavili, vam pa novi termin ne bi ustrezal, vam bomo kupnino v celoti povrnili.

ALI TEČAJ LAHKO ODPOVEM?

Vaša prijava na tečaj šteje kot rezervacija termina. Če nam rezervacijo odpoveste, povzročite nepredviden izostanek prihodka, zaradi katerega je potrebno prestaviti ali odpovedati celotno skupino. Zato vas vljudno prosimo, da preberete splošne pogoje in se držite predpisanih rokov, oz. da si v kolikor tečaja, ki ste ga rezervirali ne bo mogli obiskovati, pravočasno najdete zamenjavo. 

KAJ ČE SE POSAMEZNEGA SKLOPA TEČAJA NE MOREM UDELEŽITI?

Šola šivanja je zasnovana tako, da se znanje iz srečanja do srečanja nadgrajuje, zato vam predlagamo, da se potrudite in obiščete vsa srečanja. V kolikor se posameznega srečanja vseeno ne bi mogli udeležiti zaradi višje sile / bolezni, o izostanku obvestite mentorja in dogovorila se bosta za krajše nadomeščanje pred pričetkom naslednjega srečanja oz. našla možnost za obisk srečanja z drugo skupino, če bo le-to mogoče. 

KAJ PRINESEM S SEBOJ NA TEČAJ?

Na prva srečanja šiviljskega tečaja s seboj ne rabiš prinesti ničesar, razen želje po znanju šivanja in dobre volje.  Vse kar dodatno potrebuješ za tečaj šivanja je material za tvoje krilo, o čemer se boš dogovoril/a z mentorjem in doma najdene zavržene tekstilije, ki jih bomo spretno predelali v izjemno kozmetično torbico.

Teden dni pred začetkom tečaja boš prejel/a e-pošto od mentorja, v katerem bodo opisana navodila za pot in navedene vse potrebne informacije.

Šivalni stroji so vam na voljo pri nas, vendar nimamo nič proti, če si zaželite, da boste na tečaj prinašali svojega…

KAM LAHKO PIŠEM ALI POKLIČEM ZA VEČ INFORMACIJ?

Pišeš na na info@mestna-sivalnica.si | ali pokličeš na telefosnko številko 070 505 560

S ČIM SE OB PRIJAVI AVTOMATSKO STRINJAM?

Ob rezervaciji tečaja ali delavnice se strinjate s Splošnimi pogoji tečajev Mestne šivalnice in soglašate o prejemanju obvestil na temo tekočega tečaja (opomniki, obvestila o tečaju ipd.

V kolikor bi želeli, da vas obveščamo tudi o drugih tečajih in ugodnostih, pa vas prosimo, da se prijavite na prejemanje e obvestil tukaj.

KAKŠNE UGODNOSTI IMAM KOT UDELEŽENEC TEČAJA PRI NABAVI BLAGA?

V Mestni šivalnici imamo na voljo nekaj vrst blaga in določene šiviljske pripomočke, ki jih lahko kupiš tekom tečaja. Ob nakupu – ob obisku tečaja, ti pripada 10% popust na vso metražno blago Mestne šivalnice.

 

 ❤️ MI SE ŽE VESELIMO ŠIVANJA Z VAMI ❤️